Cuketa na kari

Toto není pravé indické Kari, nejsem totiž odborník na žádnou asijskou kuchyni (jednou určitě přidám své "čínské" nudle a uvidíte sami :D). Koření kari a já, mezi sebou máme velmi zvláštní vztah, moc se nemusíme. Ale když nám přijde na pomoc kokosové mléko, tak si spolu začneme i celkem rozumět. Cuketa je super zelenina a dá se z ní vykouzlit hromada zajímavých a dobrých věcí, počínaje oldschoolovou smaženou cuketou, kterou si pamatuju od tety, přes omáčku na špagety po cuketovou buchtu. Tady je v kombinaci s další skvělou zeleninou a to mrkví, kterou mám v lednici prakticky neustále. Ke kari vždy podávám rýži a ta doplněná o hrášek je moc dobrá, nezkoušela bych to se sterilovaným jelikož mi přijde moc měkký a nemá ani hezkou brarvu. 

Ingredience na 2 porce:
1 menší cuketa
2 mrkve
cibule
kokosové mléko
kari koření
sůl
pepř
olivový olej
170 g rýže 
mražený hrášek

Postup:
1. Rýži dáme vařit podle návodu, hrášek přihodíme asi 5 minut před koncem vaření, aby se nerozvařil.
2.Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky, mrkev taky oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. 
3. Cibulku nadrobno chvilku restujeme na oleji, přidáme zeleninu a dál smažíme asi 10 minut, zasypeme kari kořením a ještě minutu smažíme, podlijeme trochou vody. Osolíme, opepříme a přidáme kokosové mléko. Povaříme dokud omáčka nezhoustne. Případně dochutíme. 

4 komentáře:

Budu ráda za jakýkoliv komentář! :)