Hráškovo-špenátová polévka

Tak je tu po delší době příspěvek a začnu jednoduchou rychlou polévkou, která je moc dobrá a krásně zelená, plná vitamínů. Není k ní co víc dodat, jedině to, že pokud máte čerstvý hrášek tak použijte ten, já měla jen trochu a ten jsem použila na ozdobu. Lusky jsem opekla na olivovém oleji, ale nedali se moc jíst, jen kuličky hrášku zevnitř :D... A špenátu přidejte tolik jak moc chcete mít špenátovou, já přidala asi půl balíčku.

Ingredience na 4 porce:
300 g mraženého hrášku
baby špenát několik hrstí
1 cibule
zeleninový bujón (1 litr)
olej
sůl
pepř
granulovaný česnek

Postup:
1. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přisypeme hrášek, zalijeme bujónem a vaříme asi 10 minut (do změknutí).
2. Přidáme špenát, ale necháme jej pouze zavadnout. Polévku rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a trochou česneku.
3. Zdobíme kuličkami hrášku, nebo opečenými lusky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za jakýkoliv komentář! :)