Vegan Caesar salát


Aby ste neřekli, že jím pořád jen junk foody, tak sem se rozhodla, že udělám salát. Salát s kuřecím? Ne je to salát s Kukuřízkem a to je velkej rozdíl. Pokud neseženete řízek, tak použijte uzené nebo marinované tofu, to je taky dobrota.

Ingredience:
ledový salát
polníček
4 lžíce cizrny
2 lžíce kaparů
2 lžíce olivového oleje
lžíce dijonské hořčice
lžíce citronové šťávy
podle potřeby voda
sůl pepř
starší chleba
lžíce lahůdkového droždí
Kukuřízek/tofu

Postup:
1. Chleba nakrájíme na kostičky, vložíme do misky, zalijeme lžící oleje a posypeme lahůdkovým droždím. Promícháme a dáme do troby na 5-10 minut zapéct do křupava.
2. Do nádoby dáme cizrnu, kapari, hořčici, lžíci oleje, citronovou šťávu, sůl, pepř a vodu a rozmixujeme. 
3. Salát natrháme, Kukuřízek osmahneme na pánvi, nakrájíme na proužky a podáváme na salátu s krutony a zalité dresingem.

2 komentáře:

  1. Ahoj, tohle vypadá úplně úžasně. Moc se mi líbí, jak vaříš.
    Měla bych dotaz, nevíš, jak by se daly udělat špagety carbonara, místo slaniny asi tempeh, ale jak nahradit žloutky a smetanu? Bylo by super, kdyby si na to udělala třeba i video. Děkuji moc za odpověď Markét. Pokračuj v tom co děláš, určitě to pomáhá spoustě lidem (i mně).

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je super. Mám ráda takovéhle bohaté saláty, ze kterých se člověk nají a pochutná si na nich. Určitě zkusím, letos máme na zahradě hodně salátů :-)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za jakýkoliv komentář! :)