Chřestové risotto


Ano je nejlepší udělat recept na chřestové risotto, když sezóna končí. Můžete ho nahradit čímkoliv například hráškem, špenátem, prostě tím co máte rádi. A určitě zkuste použít silken tofu místo smetany, nejen, že vyjde levněji ale je i výživnější. 

Ingredience na 2 porce:
hrnek kulatozrnné rýže
1 cibulka nakrájená na drobno
3 stroužky česneku na drobno
půl balíčku chřestu
asi litr horkého vývaru
lžíce lahůdkového droždí
lžíce olivového oleje
lžíce rostlinného másla
125 g silken tofu
pepř

Postup:
1. Na oleji s máslem osmahneme cibulku a česnek, přihodíme rýži a pak postupně přilíváme horký vývar.
2. Po 10 minutách prihodíme stonky chřestu, a po dalších 10 přisypeme hlavičky. 
3. Po 5 minutách přidáme tofu, pepř a lahůdkové droždí, chvilku povaříme a můžeme podávat.




1 komentář:

  1. Na video jsem koukala dnes ráno, než jsem šla do práce a rizoto vypadá moc dobře, určitě ho některý den vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za jakýkoliv komentář! :)