Ano už zase gnocchi, tentokrát s jednoduchou a přitom neobvyklou omáčkou z kukuřice. Toto jídlo určitě zařazuji do svých oblíbených, jelikož jsem velký milovník těch malých žlutých zrníček a v kombinaci se smetanou je to fakt dobré. Občas si taky dělám polévku s kukuřice a to tak, že mám víc vody a víc kukuřice okořením a na konci ji sypu dýňovými semínky.
Ingredience na 2 porce:
cca 200 g mražené kukuřice
2 lžíce smetany
400 ml vývaru
300 g brokolice
červená cibule
gnocchi (recept zde)
olej
sůl
pepř
Postup:
1. Zalijeme kukuřici vývarem a vaříme 15 min bez pokličky. Jakmile je kukuřice měkká rozmixujeme ji, přilijeme smetanu a opepříme. Pokud chceme mít omáčku jemnou přecedíme přes síto.
2. Uvaříme gnocchi a také povaříme 3 minuty brokolici rozebranou na růžičky.
3. Na pánvi smažíme 5 minut cibulku na nudličky, přihodíme gnocchi a brokolici a dál restujeme 5 min. Servírujeme s omáčkou.
Kukuřičná omáčka by mě nenapadla, vypadá to nádherně :) Určitě to zkusím co nejdřív :)
OdpovědětVymazatdej vědět jak chutnalo :)
VymazatTaké vyzkouším =))
OdpovědětVymazatSmím se zeptat jaký vývar používáš? Děkuji, Kristýna.
OdpovědětVymazatVyzkoušeno a je to ...LUXUSNÍ ...parádní nápad na recept , děkuji :)
OdpovědětVymazat