cca 4 plátky seitanu na nudličky
sójová omáčka
Alsan
kmín, sůl, pepř
vývar
1. Nudličky necháme nasáknout sójovou omáčkou, osolíme, opepříme a okmínujeme.
2. Do rozehřáté trouby vložíme pekáček s trochou Alsanu, jakmile se začne spékat, přidáme do něj seitan a trochu podlijeme.
3. Pečeme asi 30 minut, během toho kontrolujeme a podléváme podle potřeby.
Kedlubnové zelí:
2 větší kedlubny
cibule
sůl, pepř, cukr, kmín
ocet
1. Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli na kostičky osmahneme na oleji, přidáme kedlubny, kmín a podlijeme trochou vody.
2. Až zelí změkne zahustíme lžící mouky a ještě pár minut dusíme. Okořeníme podle vlastní chuti.
Bramborové gnocchi:

1-2 hrnky mouky
lžička soli
1. Brambory uvaříme ve slupce do měkka (délka závisí na velikosti, ale asi 35 minut). Oloupeme a necháme vychladnout.
2. Nejlepší je brambory prohnat lisem, ale takový lis já nemám a tak sem je nastrouhala a ještě rozmačkala (nesmí tam být hrudky).
3. Přimícháme mouku a vypracujeme těsto, pokud si nejste jisti konzistencí stačí mrknout na nějaké video s gnocchi. Vyválíme si válečky a krájíme malé nočky, které vaříme ve vroucí vodě asi minutu, jakmile vyplavou jsou hotové.
Vypadá to skvěle :)))) Všechno hrozně ráda vyzkouším, hlavně ty gnocchi :)) Miluju je a při představě domácích si nemůžu přestat slintat na klávesnici :D
OdpovědětVymazatwow, krásný, díky za inspiraci :)
OdpovědětVymazatMěla bych dotaz trochu mimo mísu. Seitan zamražuješ po uvaření nebo ještě před ním?
OdpovědětVymazatUrčitě až po vaření. Uvařím všechno těsto, které vytvořím najednou, pak si ho rozdělím asi na 4 porce a ty zamrazím, pak už ho jen necháš rozmrazit a můžeš používat :)
Vymazat