Já a pečení sladkého to nikdy nešlo dohromady, možná proto, že jsem spíš na slané a pečení buchet mi prostě přišlo jako zbytečná činnost - trvá to, všechno se musí odměřit přesně a ani to nezaručí 100% výsledek. Jediné s čím jsem byla ochotná se patlat byly Míša řezy, protože ty jsou naprosto božské. Jenže nejsou vegan a zatím jsem se neodhodlala je nějak zveganizovat. Ale dnes jsem se rozhodla, že něco upeču - aby to nebylo těžké a hlavně bez vajec, tvarohu a podobně. Vyšly z toho makové muffiny, recept je velmi jednoduchý a rychlý takže něco pro ty co neradi jako já ztrácí čas pečením sladkého.
Ingredience:
hrnek mletého máku
hrnek rostlinného mléka
1/2 hrnku třtinového cukru
asi 2 hrnky hladké mouky
1 sáček prášku do pečiva
1 zralý banán
4 lžíce oleje
Na polevu:
citrónová šťáva
moučkový cukr
Postup:
1. Mléko přivedeme k varu vmícháme mák a cukr. Směs necháme vychladnout.
2. Vmícháme všechny ostatní ingredience, rozmačkaný banán, naplníme formičky do 2/3 a dáme péct asi na 10 - 15 minut.
3. Z citrónové šťávy a moučkového cukru vymícháme polevu a naneseme na vychladlé muffiny. Můžeme ozdobit ještě roztopenou čokoládou na vaření.
Můžu použít sojové čokoládové mléko? myslíš že to bude dobré?
OdpovědětVymazatMyslím, že klidně může být, ale mně postačila čistá voda :)
VymazatŠpatně jsem přečetla recept a jen jsem všechny ingredience smíchala a výsledek byl skvělý. Už je dělám pravidelně. Díky za recept!
OdpovědětVymazatSkvělé. Také jsem vše jen smichala. Použila jsem makové mléko a ten odpad z jeho výroby. Přidala jsem lžičku domácí malinove marmelády na každý muffin a hladkou mouku nahradila spaldovou. Luxus.
OdpovědětVymazatvynikajici!! nejsme vegani ani vegetariani, ale syn nemuze mleko a tak jsem hledala neco jineho..a fakt mnamozni :)
OdpovědětVymazat