Na tuto pečenou zeleninu můžeme použít v podstatě jakoukoliv zeleninu, kterou máme rádi, mělo by jí být asi 1,5 kg. V rozpise uvedu kolik jsem čeho použila já. V původním receptu byl včelí med, ten zaměníme za jakékoliv sladidlo rostlinného původu - já měla domácí pampeliškový med, můžeme použít také agavový nebo javorový sirup... fantazii se meze nekladou. Zelenina se dá použít jako příloha a nebo ji můžeme například podávat s kuskusem nebo jen tak s nějakým oblíbeným dipem.
Ingredience:
svazek mrkve
5 malých brambor
3 větší řepy
půlka máslové dýně
palice česneku
pár jarních cibulek
cibule
5 lžic olivového oleje
4 lžíce balzamikového octa
2 lžíce pampeliškového medu
2 lžičky papriky
2 lžičky kmínu
lžička rozmarýnu
sůl
pepř
Postup:
1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky. Ve větší míse smícháme všechny další ingredience a postupně v ní namáčíme jednotlivé druhy zeleniny a skládáme na plech s pečícím papírem. Řepu si necháme až nakonec, jinak zabarví ostatní zeleninu.
2. Posolíme, opepříme a vložíme do předehřáté trouby. Při občasném obracení pečeme asi 30 minut, pokud některá zelenina není ještě dost propečená tak ji necháme déle (mě se třeba řepa pekla skoro 50 minut).
to vypadá nádherně! :)
OdpovědětVymazatDnes jsem vyzkoušela a luxusní. Díky za recept ;)
OdpovědětVymazattrochu mě zarazilo, že "včelí med" nahrazujete "květovým" ....květový med nevyrábí včely?:)
OdpovědětVymazatNo sou jenom 2 druhy medu - Květový ( luční ) a Medovicový ( lesní ) oba dva sou neveganské, takže markétka asi myslela "domácí květový med"
Vymazatanebo ji požívání medu jako vegance nevadí :)
no to jsem si právě nebyla jistá, že nevadí.. vzhledem k této větě: "zaměníme za jakékoliv sladidlo rostlinného původu - já měla domácí květový med"
Vymazatale třeba je to jen moje špatná interpretace :)
Už to opravila na pampeliškovej ;)
Vymazat