Špagety jsou na 1. místě mého seznamu oblíbených jídel už přes 15 let a pořád se drží! Nepohrdnu jakýmkoliv druhem omáčky. Nejdůležitější je něčím je posypat, býval to sýr a nyní to je co se najde doma, nejradší mám Veganline a nebo uzené tofu, ale spokojím se i s lahůdkovým droždím. K těmto boloňským jsem se konečně hecla a oloupala mandle a rozmixovala je se solí a lahůdkovým droždím, musím říct, že je to super náhrada parmazánu.
Ingredience na 4 porce:
balení sójového granulátu
1 větší mrkev
1 řapík celeru
cibule
2 sroužky česneku
plechovka krájených rajčat
2 dl červeného vína
oregano
500 g špaget
olivový olej
sůl
pepř
Postup:
1. Granulát uvaříme v osolené vodě a zcedíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Mrkev a celer nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme.
2. Na oleji osmahneme cibuli s česnekem, přihodíme mrkev s celerem a nakonec přidáme granulát. Osolíme opepříme a zalijeme rajčaty. Přidáme červené víno, trochu podlijeme vodou a vaříme asi 20 minut pod pokličkou.
3. Před koncem vaření omáčku trochu zredukujeme, ochutíme oreganem a podle chuti dosolíme a dopepříme.
Mňam, nádhera :) Vypadá to docela jednoduše...určitě to zkusím :)
OdpovědětVymazatsem s nimi!
OdpovědětVymazat