Ingredience:
malý květák
3 brambory
asi hrnek hrášku
1 cibule
4 stroužky česneku
2 cm zázvoru
100 ml rajčat z konzervy
1 lžička kmínu
1 lžička hořčičných semen
1 lžíčka kurkumy
2 cm zázvoru
1 lžička garam masaly
špetka chilli
1 lžička soli
4 lžíce oleje
Postup:
1. Na oleji osmažíme kmín a semínka hořčice. Po chvíli začne koření prskat tak pozor.
2. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Osmažíme a přisypeme kurkumu, masalu a chilli.
3. Omyté nakrájené brambory vsypeme ke směsi cibule a koření. Restujeme 5-10 minut.
4. Nakonec přidáme na plátky nakrájený květák, rajčata a sůl. Dusíme 15-20 minut.
5. Ke konci přidáme hrášek, chvilku povaříme a můžeme podávat.
Moc zajímavý, ale zároveň nijak složitý recept. Indická jídla miluji, tento rozhodně někdy vyzkouším :).
OdpovědětVymazatAloo gobi jsem chtěla vyzkoušet, ale pořád jsem nevěděla podle jakého receptu... a teď už vím, že podle tvého :D :)
OdpovědětVymazatTohle vypadá lákavě, mňam květáček :) Ale jestli najdu garam masaly tak to bude zázrak.
OdpovědětVymazatúžasný recept, díky moc, hare krišna! :D
OdpovědětVymazatO tomhle jídle teda slyším poprvé, ale určitě to zkusím! :)
OdpovědětVymazat