Vegan Tiramisu

Tento dezert je velmi jednoduchý a taky velmi dobrý. Nejtěžší na tom je sehnat vegan piškoty. Můžete se pokusit si upéct piškoty sami, ale to už nebude tak rychlý a jednoduchý :D  Jestli si říkáte, jaktože krém ztuhl, je to tím kokosovým olejem, funguje trochu jako želatina.

Ingredience:

150 g namočených kešu oříšků
250 g tuhé části kokosového mléka z plechovky
50 g kokosového oleje
5 lžic oblíbeného sladidla
balíček jáhlových piškotů
káva na namáčení
lžíce kakaa
lžička instantní kávy

Postup:

1. Scedíme kešu oříšky a nahážeme spolu s mlékem, sladidlem a kokosovým olejem do mixéru/foodprocessoru a roumixujeme na hladký krém.
2. Uvaříme si kávu a namočíme do ní piškoty postupně, které skládáme do skleničky nebo do dortové formy vyložené pečícím papírem. Piškoty postupně zaléváme krémem.
3. Dáme ztuhnout do ledničky přes noc. Nakonec smícháme kakao s kávou a tiramisu před podáváním posypeme.




6 komentářů:

  1. Vypadá užasně , rozhodně zkusím...
    Na mé strance je giveaway , budu ráda, když se zapojíš..

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá super! Zkoušela jsem tiramisu jednou s banánem (aby to drželo..) a bylo to taky dobrý.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Market, z kolika plechovek je asi ten kokosový krem- ať vím,kolik nakoupit :). Dekuji

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, jak je velká ta forma? Chtěla bych zkusit klasickou 28cm, mám množství zdvojnásobit?

    OdpovědětVymazat
  5. První co chci říct je, že mě fascinuje ta struktura toho moučníku. To je opravdu něco. :) Jako podobný moučník dělá moje oblíbená lavárna v Jihlavě. Ta ho má ale teda klasický a ne v té veganské variantě. Co mi ale přijde fajn je to, že právě moučníky a dezerty asi trpí nejméně tím, že člověk využije třeba nějaká alternativní mléka a suroviny.

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za jakýkoliv komentář! :)