Těstoviny se "sýrovou" omáčkou



Tak toto je pecka. Recept je ze skvělých stránek The Post punk kitchen (zde), kdo neznáte určitě tam leťte, je tam spousta receptů, na které se chystám a tento je jeden z nich. Těstoviny se sýrovou omáčkou z kešu a kapustičkami opečenými troubě, chuťově trochu do pizzy. Nutritional yeast, který se používá v Americe jsem nahradila lahůdkovým droždím a hořčici jsem neměla sušenou. Jen bych dodala, že mé nebyly tak mega krémové, protože můj mixér není takový pán jak ten její, fňuk... Ale i tak - jak řekla Isa: why you still here, go make some!

Ingredience na 2-3 porce:

400g těstovin (nebo kolik sníte)
necelý hrnek kešu (namočených nejméně na 2 hodiny)
1 malá cibule na kostičky
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
2 hrnky zeleninového vývaru
1 a půl lžíce škrobu
1 lžíce lahůdkového droždí
1 pečená paprika (zavařovaná nebo domácí)
1 lžíce rajčatového protlaku
lžička hořčice
0,5 lžičky kurkumy
tymián
oregano
sůl
kapustičky
olej
sůl

Postup:
1. Kapustičky zbavíme zvadlých lístků, rozpůlíme a dáme péct na pečící papír s olivovým olejem asi na 20 minut.
2. Cibulku osmažíme spolu s česnekem na oleji a spolu s ostatními ingrediencemi vložíme do mixéru a rozmixujeme na co nejhladší masu. 
3. Omáčku nalijeme do hrnce, pomalu přivedeme k varu a ona krásně zhoustne. Smícháme spolu s uvařenými těstovinami. Podáváme spolu s posolenými kapustičkami. 

8 komentářů:

  1. Kéž bych měla food processor :D Ta pečená paprika, to normálně opeču papriku v troubě jo? Syrová být nemůže? (Nebo bez? Nemám ráda moc teplou papriku.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když ji vynecháš tak se tolik nestane .)

      Vymazat
  2. Vypadá to moc dobře :) Z kešu by mě dělat omáčku fakt nenapadlo :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) No mě taky ne, ale zkouším všechno, co by mohlo chutnat sýrově :D

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Škoda jen že není z mé hlavy :'( fňuk :D

      Vymazat

Budu ráda za jakýkoliv komentář! :)