Vegan špenátový quiche


Strašně dlouho jsem se odhodlávala upéct slaný koláč, protože jsem se bála, že to ve veganské verzi nejde udělat chutně. Byla jsem na omylu. Koláč je výborný, čím víc koření tam dáte, tím větší lahoda to je. Jednou jsem dala do směsi i hořčici a to bylo taky moc dobrý. Nebojte se experimentovat a posílejte mi vaše tipy! 


Btw pokud budete dělat nějakou dobrotu podle mě, označte mě na instagramu a já se na to hrozně ráda podívám #blueveganpig :)

Ingredience:

250 g mouky (například špaldové)
½ lžičky kypřícího prášku
lžička soli
100 ml olivového oleje
100 ml vlažné vody
3 balení tofu natural
250 g špenátu
4 cibule
15 sušených rajčat naložených v oleji (2-3 si necháme nahoru)
3 lžíce lahůdkového droždí
několik lžič bazalkového pesta
lžička černé soli
sůl
pepř

Postup:

1. Nejdříve uděláme těsto, smícháme mouku, kypřící prášek, sůl, vodu a olej a vypracujeme hladké těsto. Dáme stranou.
2. Na oleji mosahneme cibulku nakrájenou na proužky do zlatova. Přihodíme špenát a pár minut podusíme.
3. Tofu rozmixujeme s lahůdkovým droždím, pestem, černou a normální solí a pepřem. V míse smícháme rozmixované tofu se špenátem a nakrájenými rajčaty.
4. Těsto vložíme do formy, uděláme vyšší okraje a propícháme dno vidličkou. Navrstvíme na něj směs a nahoru přidáme zbytek rajčat.
5. Pečeme 35–45 minut na 190° C. Krajíme až po vychladnutí. 

Video:

                  


5 komentářů:

  1. Tak je hotový a vypadá skvěle 😉

    OdpovědětVymazat
  2. Vyskúšaný - aj varianta s hríbmi :-) bol perfektný.

    OdpovědětVymazat
  3. Toto je megaaa, pecu, hned! Jinak bych tě ráda pozvala na svůj blog, kde publikuji články z oblastni modelingu, cestování, mody a vegasnských receptů! :) www.jojovcitus.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za jakýkoliv komentář! :)