Kapustové karbanátky













Tyhle karbanátky jsou dost zdravé, jelikož nejen že jsou složené ze zdravých věcí, ale také se místo smažení pečou. Já miluju smažené věci, ale když se dá jinak tak se snažím udělat to zdravěji (v rámci mezí :D). Ve všech receptech na internetu jsem našla mleté maso nebo uzené maso - uzené tofu se do nich hodí mnohem víc :). Jako přílohu jsem zvolila stejně jak ke všem karbanátkům naši milovanou bramborovo-mrkvovou kaši o které můžu prohlásit, že je rozhodně taky zdravá a k tomu je moc dobrá, od té doby co sem ji dělala poprvé už jinak bramborovou kaši nedělám!


Ingredience:

malá hlávka kapusty
balení uzeného tofu
hrnek namočených ovesných vloček
3 lžíce celozrnné mouky
1 lžíce hrašky
3 stroužky česneku
sůl
pepř
trocha oleje

Na kaši:

brambory
mrkev
sůl
mléko (já použila ovesné)
máslo

Karbanátky:

Kapustu si nakrájíme, uvaříme do měkka (asi 30 minut) a poté nasekáme nožem na drobné kousky. Nastrouháme si tofu a přidáme do mísy ke kapustě. Přimícháme ostatní ingredience a začneme tvarovat karbanátky. Pokud je těsto moc řídké přidáme mouku.
Vytvarované karbanátky vložíme na pečící papír a pečeme zhruba 50 minut aby byly pěkně křupavé.

Kaše:

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké kolečka (potřebuje se vařit déle než brambory, proto na co nejtenčí kolečka). Vaříme v osolené vodě asi 20 minut a poté rozmixujeme ponorným mixérem spolu s mlékem. Občas přidávám i česnek ale jelikož je česnek už v plackách tak by ho bylo moc.







11 komentářů:

  1. Pravě jsem prohledala net, abych nasla zpusob, jak se zbavit kapusty v lednici a tohle vypadá super, doufám, že to tak bude i chutnat, díky za recept :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na kolik stupňů se pečou? Děkujííí:-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ti Jani nereknu protoze nemam troubu se stupni :D

      Vymazat
  3. Tyto karbanátky jsou prostě super! Dělala jsem je už po několikáté a vždycky moc chutnají. Mouku vynechávám a přidávám ještě majoránku, jinak nic víc netřeba.
    Díky za recept! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hlásím, že vyzkoušeno a byly super! Pekli jsme na 200, 40 min horkovzduch.

    OdpovědětVymazat
  5. Diky Dano! Chystam se tu dobrotu dneska zkusit. Tohle moc pomuze ��

    OdpovědětVymazat
  6. Může být hraška na obalování?

    OdpovědětVymazat
  7. Mají se karbanátky v průběhu pečení obrátit?

    OdpovědětVymazat
  8. Zkoušeli jste někdo tu kapustu dát syrovou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, taky to funguje. Čerstvá nakrouhana v robotu na tenké proužky. Výborné!

      Vymazat
  9. Karbanátky perfektní, pečené lepší než smažené! Díky za tip!

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za jakýkoliv komentář! :)