Špenátové lasagne s žampiony

Z těchto lasagní by měl Pepek námořník určitě radost. Klasické boloňské jsou trošku pracnější, jelikož k rajčatové směsi děláme ještě bešamel, ale na tyto potřebujeme pouze jednu omáčku a to ze špenátu a žampionů. Nahoru použijeme nějaký oblíbený vegan sýr, já jsem dala uzený Veganline, který mi celkem připomíná sýr (hlavně na pizze). Některé lasagne se musí předem trošku povařit, řiďte se návodem na obalu.

Ingredience:
1,5 balení mraženého listového špenátu
350 g žampionů
15 plátků lasagní
200 ml smetany (například rýžové)
100 g sýra
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
sůl
pepř

Postup:
1. Nadrobno nakrájenou cibuli zesklovatíme na oleji a přidáme očištěné žampiony nakrájené na plátky. Po několika minutách přidáme rozpuštěný špenát a dochutíme česnekem, solí a pepřem.
2. Vymazanou zapékací mísu postupně vykládáme lasagnemi a špenátovou směsí. Zalijeme smetanou a dáme zapéct asi na 30 minut.
3. Po půl hodině pečení posypeme strouhaným sýrem a dáme ještě na 10 minut zapéct.

4 komentáře:

  1. mňam! to určitě zkusím, vypadá to krásně .)))

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes jsem zkoušela a měly velký úspěch! díky za receptík :) P.

    OdpovědětVymazat
  3. Perfektni recept, dekuji za nej. Na kolik stupnu se tyto lasagne pečou prosim?

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za jakýkoliv komentář! :)