Ingredience na 2-3
porce:
400g těstovin (nebo
kolik sníte)
necelý hrnek kešu
(namočených nejméně na 2 hodiny)
1 malá cibule na
kostičky
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
2 hrnky
zeleninového vývaru
1 a půl lžíce
škrobu
1
lžíce lahůdkového droždí
1
pečená paprika (zavařovaná nebo domácí)
1
lžíce rajčatového protlaku
lžička
hořčice
0,5
lžičky kurkumy
tymián
oregano
sůl
kapustičky
olej
sůl
Postup:
1. Kapustičky
zbavíme zvadlých lístků, rozpůlíme a dáme péct na pečící papír s olivovým
olejem asi na 20 minut.
2. Cibulku osmažíme
spolu s česnekem na oleji a spolu s ostatními ingrediencemi vložíme do mixéru a
rozmixujeme na co nejhladší masu.
3. Omáčku nalijeme
do hrnce, pomalu přivedeme k varu a ona krásně zhoustne. Smícháme spolu s
uvařenými těstovinami. Podáváme spolu s posolenými kapustičkami.
Kéž bych měla food processor :D Ta pečená paprika, to normálně opeču papriku v troubě jo? Syrová být nemůže? (Nebo bez? Nemám ráda moc teplou papriku.)
OdpovědětVymazatKdyž ji vynecháš tak se tolik nestane .)
VymazatVypadá to moc dobře :) Z kešu by mě dělat omáčku fakt nenapadlo :D :)
OdpovědětVymazatDěkuju :) No mě taky ne, ale zkouším všechno, co by mohlo chutnat sýrově :D
VymazatPáni,to je báječný nápad:)
OdpovědětVymazatŠkoda jen že není z mé hlavy :'( fňuk :D
VymazatVypadají dost dobře! :)
OdpovědětVymazatDíky tajemné D! :)
VymazatJde to i se slunečnicovými semínky :) Mňam! Díky za recept, právě se tím cpu :)
OdpovědětVymazat