Brokolicová omáčka
růžičky brokolice
sójová smetana
česnek
sůl
pepř
trocha vývaru
1. Růžičky uvaříme do měkka v osolené vodě, trvá to asi 10 minut.
2. Rozmixujeme s necelou smetanou a zředíme trochou vývaru.
3. Omáčku dáme do hrnce, chvilku povaříme a dochutíme česnekem, solí a pepřem. Podáváme posypané vegan parmezánem nebo třeba slunečnicovými semínky.
Vegan Parmazán
100g mandlí
2 lžíce lahůdkového droždí
sůl
1. Mandle rozmixujeme společně s droždím a solí.
2. V uzavřené nádobě vydrží několik týdnů.
Mňam! Díky za inspiraci.
OdpovědětVymazatvegan parmezan!!!! <3 super nápad :)
OdpovědětVymazatOmáčka rychlá a výborná, díky! P.
OdpovědětVymazatJe to super rychlý a výborný, diky. Pk
OdpovědětVymazatJedeme teď přes cestovní kancelář do našeho oblíbeného hotelu do Bulharska a na podobné snídaně a jídla obecně vzato se už těším. Myslím si, že třeba Bulhaři jsou fakt super právě na jídla pro vegetariány a vegany a jejich zeleninové směsi mi fakticky moc chutnají. Takže se obrovsky těším.
OdpovědětVymazatStrčte si svůj spam do prdele.
Vymazat