Ingredience:
asi 1 kg dýně hokaido
1 menší cibule
2 cm zázvoru
2 stroužky česneku
chilli
150 ml kokosového mléka
1 litr zeleninového vývaru
2 lžíce olivového oleje
pepř
sůl
Postup:
1. Dýni rozpůlíme, vydlabeme a oloupeme. Cibuli nakrajíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky a zázvor nastrouháme.
2. Cibuli osmažíme na oleji, přidáme česnek, zázvor a dýni, restujeme asi 5 minut.
3. Okořeníme, zalijeme vývarem a mlékem. Vaříme 45 minut.
4. Polévku rozmixujeme a dochutíme. Podáváme s trochou mléka.
Jé, dýňovou polévku jsem ještě nikdy nezkoušela, ale chtěla bych, protože mě hrozně láká! Ta tvoje vypadá naprosto fantasticky! ♥
OdpovědětVymazatLike Lady
Dýňovou polévku miluju, musím si ji zase uvařit. Teď, když je v obchodech tolik dýní :-) http://cookingwithsusa.blogspot.cz
OdpovědětVymazatDýňovou polévku miluji. Sama čas od času také doma dělám. Je to asi jediná polévka, kterou zvládnu (když nepočítám nějaké vývary a tak). Nerada to přiznávám, ale právě vaření mi tak trochu dělá problém. Právě proto teď dost přemýšlím jestli nezkusit třeba nějaký kurz vaření nebo něco takového. Hrozně ráda bych se totiž konečně naučila pořádně vařit. Je to ostuda. :D
OdpovědětVymazat