Ingredience:
4-6 palic česneku
3 brambory
1 cibule
1 l vody
150 ml rostlinné smetany
lžíce olivového oleje
sůl (dost)
pepř
Krutony:
toustový chléb
lžíce lahůdkového droždí
lžíce olivového oleje
Postup:
1. Seřízneme česnekové palice, naskládáme do pekáčku, osolíme, opepříme a zalijeme olejem. Dáme péct asi na půl hodiny do trouby (nezapomeňte kontrolovat).
2. Cibuli nakrájíme na půl kolečka, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci osmažíme krátce cibuli, přidáme brambory a zalijeme vodou (případně osolíme). Vaříme do změknutí brambor asi 15 minut.
3. Chleba si nakrájíme na kostičky, smícháme s droždím a olejem a necháme péct asi 5 minut.
4. Vychladlý česnek vymačkáme do misky a postupně přidáváme do polévky. Mixujeme ponorným mixérem.
5.Nakonec přilijeme smetanu, osolíme opepříme a provaříme. Podáváme s krutony polité smetanou a třeba lněným olejem.
Tak o pečeném česneku v polévce jsem ještě neslyšela, určitě něco podobného budu muset zkusit, díky za inspiraci!
OdpovědětVymazatPřidávám do poličky receptů co ,,musím vyzkoušet", díky :)
OdpovědětVymazatMusí být úžasná! Já slyšela akorát o pomazánce z pečeného česneku a i když mě hodně láká, jsem lenoch. :D)
OdpovědětVymazatmňaaaam
OdpovědětVymazatJedna z nejlepších česneček :)
OdpovědětVymazat