Tento dezert je obdoba tvarožníku, nebo spíš v Polsku známého serniku, prostě dezert z tvarohu. Toto je úplně základní verze, ale dá se dělat i čokoládový, kávový a podobně, fantazii se meze nekladou. Pokud Vás zajímá jestli je tam cítit chuť tofu. tak Vás můžu uklidnit, že ne - pečením se zcela ztratí a chutná jak tvaroh, no prostě dobrota!
Ingredience:
600 g tofu natural
0,5 l rostlinného mléka
150 g strouhaného kokosu
100 g cukru
2 balení vanilkového pudinku
šťáva z jednoho citronu
200 ml oleje
balení veganských sušenek
2-3 lžíce kokosového oleje
Postup:
1. Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným kokosovým olejem. Do formy vložíme pečící papír a vyložíme ji sušenkovou drtí.
2. Všechny ostatní ingredience smícháme v mixéru a mixujeme do co nejhladší hmoty. Nalijeme na sušenky a pečeme 45 minut v troub
3. Nakonec dezert můžeme ozdobit čokoládou a dáme vychladit přes noc do ledničky.
Vypadá skvěle! Tvý videa jsou boží! Vždy mi zvedneš náladu :)
OdpovědětVymazathttp://the-biggestfear.blogspot.cz/
Vypadá to úplně báječně, rozhodně vyzkouším :)
OdpovědětVymazatMoc pěknéé!
OdpovědětVymazatA navíc fakt výborné :-)
OdpovědětVymazatTak ten vypadá naprosto neodolatelně :-) Nemáte někdo tip na veganské sušenky bez palmového tuku? Petra
OdpovědětVymazatZkusila jsem a povedl se :)
OdpovědětVymazatTento recept je naprostý top, dělám ho už léta a stále se k němu vracím 😉😊😋
OdpovědětVymazatTeda to bych asi nedala. I když jako hlavně by to nedal můj manžel. :) Tofu fakt nemusíme, raději něco jiného. :) Možná, kdyby se to jinak ochutilo nebo tak. Prostě se s tím učíme pracovat. Co třeba, když by se navštívila pražírna zrnkové kávy Pelhřimov a dochutilo se to skvělou kávou? To by mohlo pak nabrat taky tak trochu jiné grády, ne? :)
OdpovědětVymazat