Miluju těstoviny a stejně jako Pepek námořník miluju špenát, proto si toto jídlo vařím fakt často. Těstoviny se můžou vyměnit třeba za halušky nebo gnocchi a je to taky výborné, záleží na preferencích každého. Čerstvý špenát je samozřejmě lepší z mraženého se to dá taky ale ne protlaku, to by potom vypadalo úplně jinak.
Pokud použijete třeba kukuřičné těstoviny, bude jídlo bezlepkové :)
Ingredience na 4 porce:
400 g očištěného špenátu
320 g těstovin
150 ml ovesné smetany
několik stroužků česneku
lžíce rýžové mouky
uzené tofu
uzená paprika
sůl
pepř
olej
Postup
1. Tofu nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova na oleji, ke konci smažení přidáme papriku. Kostičky dáme okapat na papírovou utěrku.
2. Česnek nakrájený na plátky osmahneme na oleji a zalijeme asi dl vody. Přihodíme špenát a přikryjeme pokličkou.
3. Poté, co špenát zavadne přilijeme smetanu. Mouku smícháme s trochou vody a přilijeme ke směsi. Osolíme, opepříme a necháme zhoustnout.
4. Těstoviny uvařené podle návodu přelijeme omáčkou a posypeme kousky tofu.
Mňam, vypadá to úžasně. Určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatMiluju miluju miluju, vždycky jsem jedla ještě jako všežravec, tak musím vyzkoušet podle tvého receptu :)
OdpovědětVymazatZkoušela jsem dnes a bylo to vynikající. Místo tofu jsem použila tempeh a taky se k tomu perfektně hodil. Děkuji za recept! :)
OdpovědětVymazatKrása, dneska ho vyzkouším. Ale ROZHODNĚ TAM NEDÁM OVESNOU SMETANU. Je v ní palmáč.
OdpovědětVymazatNaprosto úžasný recept! Děkuji za něj :)
OdpovědětVymazatJe to jednoduché, ale vlastně velmi účinné. Takové recepty mám ráda. Pár surovin a člověk v obchodě nevymotává pokladní kotoučky. I z tohoto důvodu mám ráda italskou kuchyni, protože to je pár kvalitních surovin připravených za chviličku. :-) Takže klidně sem dávejte i další recepty, které se nesou v takovém duchu. :-)
OdpovědětVymazat