Tofurník

Tento dezert je obdoba tvarožníku, nebo spíš v Polsku známého serniku, prostě dezert z tvarohu. Toto je úplně základní verze, ale dá se dělat i čokoládový, kávový a podobně, fantazii se meze nekladou. Pokud Vás zajímá jestli je tam cítit chuť tofu. tak Vás můžu uklidnit, že ne - pečením se zcela ztratí a chutná jak tvaroh, no prostě dobrota! 

Ingredience:
600 g tofu natural
0,5 l rostlinného mléka
150 g strouhaného kokosu
100 g cukru
2 balení vanilkového pudinku
šťáva z jednoho citronu
200 ml oleje
balení veganských sušenek
2-3 lžíce kokosového oleje

Postup:
1. Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným kokosovým olejem. Do formy vložíme pečící papír a vyložíme ji sušenkovou drtí.
2. Všechny ostatní ingredience smícháme v mixéru a mixujeme do co nejhladší hmoty. Nalijeme na sušenky a pečeme 45 minut v troub
3. Nakonec dezert můžeme ozdobit čokoládou a dáme vychladit přes noc do ledničky. 

                                   

8 komentářů:

  1. Vypadá skvěle! Tvý videa jsou boží! Vždy mi zvedneš náladu :)
    http://the-biggestfear.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to úplně báječně, rozhodně vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  3. A navíc fakt výborné :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ten vypadá naprosto neodolatelně :-) Nemáte někdo tip na veganské sušenky bez palmového tuku? Petra

    OdpovědětVymazat
  5. Zkusila jsem a povedl se :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tento recept je naprostý top, dělám ho už léta a stále se k němu vracím 😉😊😋

    OdpovědětVymazat
  7. Teda to bych asi nedala. I když jako hlavně by to nedal můj manžel. :) Tofu fakt nemusíme, raději něco jiného. :) Možná, kdyby se to jinak ochutilo nebo tak. Prostě se s tím učíme pracovat. Co třeba, když by se navštívila pražírna zrnkové kávy Pelhřimov a dochutilo se to skvělou kávou? To by mohlo pak nabrat taky tak trochu jiné grády, ne? :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za jakýkoliv komentář! :)