Pokud budete zkoušet nějaký z receptů označte hashtagem #blueveganpig!
Čokoládové cupcaky
1 hrnek rostlinného mléka
1 hrnek hladké mouky
3/4 hrnku cukru
1/3 hrnku oleje
1/3 hrnku kakaa
1/2 lžičky prášku do pečiva
3/4 lžičky sody
1 lžička vanilkového extraktu
1/4 lžičky soli
1. Promícháme mléko, ocet, přidáme cukr, olej a extrakt.
2. V druhé míse smícháme zbytek surovin (mouka, kakao, prášek do pečení, soda a sůl).
3. Spojíme obě směsi dohromady a důkladně promícháme. Formičky naplníme do 3/4 a dáme péct do vyhřáté trouby na 18-20 minut.
Čokoládový krém
200 g nasekané tmavé čokolády
150 g rostlinného másla
1 a půl hrnku moučkového cukru
4 lžíce kakaa
3 lžíce rostlinného mléka
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
1. Rozpustíme čokoládu a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme máslo (2 minuty).
2. Do másla přidáme cukr a sůl a mixujeme 2 minuty.
3. Postupně přidáváme čokoládu, poté zastavíme a přidáme kakao, mléko a vanilkový extrakt. Zašleháme asi 1 minutu.
4. Krém dáme na chvilinku do lednice, ale ne moc dlouho nebo zatuhne. Zdobíme muffiny, nejlépe zdobičkou.
Párkové mumie
listové těsto
sójové párky
hořčice
sezamová semínka
1. Párky oloupeme a rozkrojíme napůl.
2. Rozválené těste o nakrájímasi na půl centimetrové pásky a začneme párečky omotávat.
Vynecháme prostor na oči.
3. Potřeme vodou a dáme péct na 10 - 15 minut dozlatova.
4. Po vychladnutí uděláme hořčicí dvě tečky místo očí a přilepíme tam sezamové semínko.
Jablkové pusinky
jablka
arašídové máslo
červená marmeláda
slunečnicová semínka
1. Jablka rozkrájíme na 5 až 6 částí a z druhé strany jak je slupka vyřízneme otvor.
2. Do otvoru dáme trochu másla/marmelády a zapícháme po obvodu slunečnicová semínka jako zuby.
Upíří drink
brusinkový džus
pomerančový džus
vodka
pampeliškový med
červené potravinářské barvivo
1. Pro vytvoření krve smícháme med spolu s potravinářským barvivem. Sklenici ozdobíme na okrajích naší krví.
2. Smícháme 2/3 brusinkového džusu, 1/3 pomerančového džusu a panák (nebo kolik chcete) vodky.
Skvělé nápady!! :))
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky
ČÁU. Nepatří to sice tady...ale mimo recepty na blogu máš výborné i videa. U videa si zmiňovala,jak poznat zralé avokádo.Dám ti výborný tip.V obchodech je tvrdé a musí ještě dozrát.Kup vždy avokádo,které má malinkou šťopku a doma ho strč do papírového pytlíku a dej zabalené dozrát do špajzu,tak 1-3 dny.Zralé bude pak měkké a výborné. :) Adel.
OdpovědětVymazatAhoj, pro kolik je to porcí ty cupcaky? Nestačím se divit nad množstvím moučkového cukru na krém...
OdpovědětVymazatČáu, je to tak na tech 10 cupcaku co jsou na fotce. Cukru muzes klidne i ubrat, bylo to silene sladky 😊
VymazatAhoj v receptu na cupcaky je ocet, ale v surovinach neni, tak tam asi nepatri?
OdpovědětVymazatKonecne normalni blog , kde si muzu podle receptu udelat normalni veganske jidlo za normalni cenu.
OdpovědětVymazatTak toto si schovám na letošní Halloween, díky moc! Na té minulé party měla jídlo na starosti kamarádka a dost se jí to povedlo. Letos si to vezmu na starost já a pokusím se ji trumfnout. Ráda bych letos vymyslela i nějaký lepší kostým, tentokrát si na tom chci dát záležet. Minulý rok jsem šla za upíra, ale nebylo to úplně ono. Hlavně se mi ani nepovedlo sehnat barevné čočky, které jsem hodně chtěla. Díky nim by můj kostým určitě vypadal o dost líp.
OdpovědětVymazat