Btw pokud budete dělat nějakou dobrotu podle mě, označte mě na instagramu a já se na to hrozně ráda podívám #blueveganpig :)
Ingredience:
250 g mouky (například špaldové)
½ lžičky kypřícího prášku
lžička soli
100 ml olivového oleje
100 ml vlažné vody
3 balení tofu natural
250 g špenátu
4 cibule
15 sušených rajčat naložených v oleji (2-3 si necháme nahoru)
3 lžíce lahůdkového droždí
několik lžič bazalkového pesta
lžička černé soli
sůl
pepř
Postup:
1. Nejdříve uděláme těsto, smícháme mouku, kypřící prášek, sůl, vodu a olej a vypracujeme hladké těsto. Dáme stranou.
2. Na oleji mosahneme cibulku nakrájenou na proužky do zlatova. Přihodíme špenát a pár minut podusíme.
3. Tofu rozmixujeme s lahůdkovým droždím, pestem, černou a normální solí a pepřem. V míse smícháme rozmixované tofu se špenátem a nakrájenými rajčaty.
4. Těsto vložíme do formy, uděláme vyšší okraje a propícháme dno vidličkou. Navrstvíme na něj směs a nahoru přidáme zbytek rajčat.
5. Pečeme 35–45 minut na 190° C. Krajíme až po vychladnutí.
Video:
Tak je hotový a vypadá skvěle 😉
OdpovědětVymazatTo vypadá luxusně :)
OdpovědětVymazatSkvělej! :)
OdpovědětVymazatVyskúšaný - aj varianta s hríbmi :-) bol perfektný.
OdpovědětVymazatToto je megaaa, pecu, hned! Jinak bych tě ráda pozvala na svůj blog, kde publikuji články z oblastni modelingu, cestování, mody a vegasnských receptů! :) www.jojovcitus.blogspot.com
OdpovědětVymazatTvůj quiche je naprosto úžasný! ���� Peču ho každý víkend. �� A několik kamarádek také.
OdpovědětVymazatSuper kolac, dnes jsem ho delala na oslavu a mel velky uspech, diky :-)
OdpovědětVymazatVegan špenátový quiche je skvélé jídlo pro všechny, kdo hledají chutné a výživné recepty. Pokud chcete přidat do svého pokrmu trochu pikantnosti, doporučuji chilli sadu. Tato sada skvěle obohatí vegan jídla a přidá jim jedinečný šmrnc. Ideální pro ty, kteří mají rádi experimentování s chutěmi a chtějí obohatit své recepty o nové, originální ingredience!
OdpovědětVymazatNejlepší recept na quiche! Děkuji 🌹 Dělala jsem s drobnými obměnami několikrát a chystám se zase! Místo sušených rajčat jsem dala žampiony a místo jednoho tofu jsem přidala smetanu.
OdpovědětVymazat