Spodek
1,5 hrnku kokosové mouky (já měla rozmixovaný strouhaný kokos)
1/2 hrnku kokosového oleje
5 lžic javorového sirupu
špetka soli
Karamel
1 lžíce kokosového oleje
2 lžíce rostlinného mléka
Poleva
Postup: 1. Smícháme kokos spolu s olejem, sirupem a solí. Do formy vložíme pečící papír a na to uplácáme hmotu. Pečeme 15 minut při 180 °C a dáme na hodinu vychladit.
2. Datle namočíme do teplé vody na 15 minut. Slijeme a rozmixujeme spolu s olejem a mlékem.
3. Na vychlazenou formu rozetřeme datlový karamel a dáme opět vychladit asi na 30 minut.
4. Rozpustíme si čokoládu a nalijeme ji na karamelovou vrstvu. Dáme vychladit minimálně na 3 hodiny, nejlépe přes noc. Krájíme na proužky/čtverečky, jak chceme.
Vypadají skvěle Markét! rozhodně vyzkouším! :)
OdpovědětVymazatpeaceablemornings.blogspot.com
A ake si mala rozmery plechu na mnozstvo surovin popisanych vyssie? Dakujem
OdpovědětVymazatmám z toho hlad :D
OdpovědětVymazatZrovna se je chystám dělat. Díky za recept, vypadají báječně. :)
OdpovědětVymazatDomácí vegan tyčinka Twix? To zní jako splněný sen pro všechny milovníky sladkostí! Líbí se mi, jak je recept jednoduchý a přitom zdravější než klasická verze. Karamelová vrstva a křupavý základ musí být naprosto dokonalé! Možná bych pro odvážnější zkusil přidat i špetku chilli papriček Chipotle do čokoládové polevy – kombinace sladkého a pikantního je vždycky zajímavá. Skvělý nápad, určitě vyzkouším!
OdpovědětVymazat