Uvědomila jsem si, že neuvádím na kolik stupňů peču něco v troubě - to bude tím, že vlastně nevím na kolik peču, mám teď v Ově takovou idiotskou troubu, která peče strašně divně a nedá se odhadnout na kolik a jak dlouho, čili musím podle oka. Jak říkají v TV respektujte zkušenosti s vlastní troubou :D.
Ingredience na 2 porce:
asi 3 plátky seitanu

400 ml vývaru
sójová omáčka
lžíce bramborového škrobu
sůl
pepř
Harmoniky
4 větší brambory
4 stroužky česneku
tymián
lžíci rozpuštěného másla
lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Postup:
1. Brambory si očistíme kartáčkem a opatrně do nich uděláme zářezy s asi 3mm rozestupy, řežeme asi do 2/3 bramboru.
2. Smícháme rozmačkaný česnek a koření s máslem a olejem a snažíme směš natřít do spárů brambory, tato část je nejvíc nudná, ale je nutná.
3.Dáme péct do vyhřáté trouby, po 30 minutách se pokusíme oddělit od sebe spáry bramboru a můžeme podle potřeby přidat trochu másla.
Omáčka:
1.Žampiony očistíme od hlíny a oloupeme a nakrájíme na plátky (já je nemyju, vadí mi když jsou mokré). Seitan nakrájíme na nudličky.
2. Na oleji osmahneme žampiony do hněda a potom přihodíme seitan. Osolíme, opepříme a ochutíme sójovou omáčkou.
2. Zalijeme asi 350 ml vývaru a chvilku povaříme. Ve zbytku vývaru dobře rozmícháme škrob a vlijeme do pánve, omáčka začne hned houstnout. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Podáváme s bramborovými harmonikami.
Naprosto jsem se v tvé oslavné ódě na brambory našla. Lidi si myslí, že jsem blázen, když tvrdím, že kdybych si měla vybrat jedinou surovinu, se kterou budu žít, tak by to byly brambory. Bramborový guláš! Brambory s pořádnou porcí sladké papriky a česneku pečené na tučné dávce oleje! Šťouchané brambory! ACH! Recept se mi líbí, stovky let přemýšlím, jak udělat pořádné UHO jako z jídelny. Jsem milovník oldschool nudného školního jídla :D
OdpovědětVymazatje dobré vědět, že nejsem sama :D
VymazatBramborové harmoniky vypadají na talíři krásně ! To by mě vůbec nenapadlo udělat, ale je to moc hezké :)
OdpovědětVymazatHouby nejím, ale celkově to vypadá moc lákavě..
Krásný <3
OdpovědětVymazatco se prosím skrývá pod ingrediencí "máslo"? děkuji :)
OdpovědětVymazatPřidávám se k dotazu, také by mě to zajímalo. Děkuji :-)
VymazatDoma vaříme brambory snad na všechny způsoby. Letos je budeme poprvé grilovat. Konečně se nám podařilo dodělat zahrádku a máš tam prostor na sezení. Hledali jsme dlouho a nakonec vybrali. (Kdyby se chtěl někdo inspirovat, může tady). Už se moc těším, jak na naší soupravě zahradního nábytku, budou bramborové hody vypadat.
OdpovědětVymazatTenhle recept vypadá skvěle, úplně si představuju, jak ho připravím někde venku v teplém letním večeru. Jenže k tomu mi doma chybí pořádné posezení. Ráda bych pořídila nový zahradní nábytek – ideálně pohodlný, ale nenáročný na údržbu. Přemýšlím o této kategorii: https://www.avenberg.cz/k61-zahrada-zahradni-nabytek – máte někdo zkušenost, jak si stojí kovové nebo ratanové sestavy při častém používání?
OdpovědětVymazat