Seitan na mrkvi

Jedna z dalších variací na seitan, kde po jeho boku vystupuje mrkev. Má to být něco jako vepřové na mrkvi a je to moc dobré. Recept jsem vytvořila sama, inspirovala mě jedna slečna na vegan DIY kuchařce, kde měla sóju s mrkví. A upozornění pro všechny gurmety - v tomto receptu je obsažen kečup! Já osobně jsem kečupová, nikdy mi nechutnala tatarka a například hranolky s kečupem jsou prostě super. A v tomto receptu je ta trocha kečupu snesitelná. Pokud jste úplnej Polreich a kečup je vaším úhlavním nepřítelem tak ho tam nedávejte. Ale ta chuť nebude tak dobrá :D. 

Ingredience na 2 porce:
několik plátků seitanu

5 mrkví
trocha hrašky
olej
sójová omáčka
kmín
česnek
chilli
sůl
pepř
kečup

Postup:
1. Nejdříve na pánvi osmažíme seitan s trochou koření (kromě kečupu) a pak přidáme na kolečka nakrájenou mrkev.
2. Znovu okořeníme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou 20 minut, kontrolujeme a případně znovu podléváme vodou. Chceme aby nám zůstala nějaká omáčka takže nenecháme vodu úplně vypařit.
3. Až je mrkev měkká, zahustíme asi 2 lžícemi hrašky a chviličku povaříme, dochutíme  kečupem a můžeme servírovat.

6 komentářů:

  1. No vypadá to velmi zajímavě a lákavě. Seitan neznám. Ale teď zkouším nové zdravé potraviny (hlavně zdravé se teda snažím) a nějaké mi i zachutnaly. Chtěla bych vyzkoušet konečně tofu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tofu je super, ale začni nejlíp s marinovaným nebo uzeným, protože natural nemá žádnou chuť (ale zas dobře přijímá jakékoliv chuťe různého koření, nebo se dělá i na sladko). A seitan zkus určitě taky, prodávají ho ve zdravé výživě...

      Vymazat
  2. Díky za tipy :) Určitě něco z toho vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mrkev v omáčkách jsem vždycky moc milovala :)) Tohle vyzkouším na 100% :)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělá věc i bez kečupu, :-) opět jednoduchá věc a překvapí suprovou chutí :-) Díky za to!! <3

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za jakýkoliv komentář! :)