Halloween party jídlo

Halloween nemá u nás moc tradici, jojo já vím, ale myslím si, že tenhle svátek bychom si mohli klidně přivlastnit, je to totiž sranda připravovat občerstvení, výzdobu, kostýmy ... Pokud se vám Halloween nelíbí, můžete aspoň vyzkoušet některý z receptů. Nejlepší byly rozhodně ty cupcaky, byla to moje první zkušenost s těmito mini dortíky a není se čeho bát povedou se skvěle! Akorát dejte pozor na krém, nechlaďte jej moc dlouho, v lednici zatuhne (logicky že jo) a nedá se s ním moc pracovat. A taky jablka nakrájejte místo na 4 části tak na 5-6 částí, aby nebyly ty pusy tak otevřené, bude to vypadat líp.
Pokud budete zkoušet nějaký z receptů označte hashtagem #blueveganpig!

Čokoládové cupcaky

1 hrnek rostlinného mléka
1 hrnek hladké mouky
3/4 hrnku cukru
1/3 hrnku oleje
1/3 hrnku kakaa
1/2 lžičky prášku do pečiva
3/4 lžičky sody
1 lžička vanilkového extraktu
1/4 lžičky soli

1. Promícháme mléko, ocet, přidáme cukr, olej a extrakt.

2. V druhé míse smícháme zbytek surovin (mouka, kakao, prášek do pečení, soda a sůl).
3. Spojíme obě směsi dohromady a důkladně promícháme. Formičky naplníme do 3/4 a dáme péct do vyhřáté trouby na 18-20 minut.

Čokoládový krém

200 g nasekané tmavé čokolády
150 g rostlinného másla
1 a půl hrnku  moučkového cukru
4 lžíce kakaa
3 lžíce rostlinného mléka 
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli

1. Rozpustíme čokoládu a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme máslo (2 minuty).

2. Do másla přidáme cukr a sůl a mixujeme 2 minuty.
3. Postupně přidáváme čokoládu, poté zastavíme a přidáme kakao, mléko a vanilkový extrakt. Zašleháme asi 1 minutu.
4. Krém dáme na chvilinku do lednice, ale ne moc dlouho nebo zatuhne. Zdobíme muffiny, nejlépe zdobičkou.

Párkové mumie

listové těsto
sójové párky
hořčice
sezamová semínka

1. Párky oloupeme a rozkrojíme napůl.

2. Rozválené těste o nakrájímasi na půl centimetrové pásky a začneme párečky omotávat.
Vynecháme prostor na oči.
3. Potřeme vodou a dáme péct na 10 - 15 minut dozlatova.
4. Po vychladnutí uděláme hořčicí dvě tečky místo očí a přilepíme tam sezamové semínko.

Jablkové pusinky

jablka
arašídové máslo
červená marmeláda
slunečnicová semínka

1. Jablka rozkrájíme na 5 až 6 částí a z druhé strany jak je slupka vyřízneme otvor.

2. Do otvoru dáme trochu másla/marmelády a zapícháme po obvodu slunečnicová semínka jako zuby.

Upíří drink

brusinkový džus
pomerančový džus
vodka
pampeliškový med
červené potravinářské barvivo

1. Pro vytvoření krve smícháme med spolu s potravinářským barvivem. Sklenici ozdobíme na okrajích naší krví.

2. Smícháme 2/3 brusinkového džusu, 1/3 pomerančového džusu a panák (nebo kolik chcete) vodky.





6 komentářů:

  1. ČÁU. Nepatří to sice tady...ale mimo recepty na blogu máš výborné i videa. U videa si zmiňovala,jak poznat zralé avokádo.Dám ti výborný tip.V obchodech je tvrdé a musí ještě dozrát.Kup vždy avokádo,které má malinkou šťopku a doma ho strč do papírového pytlíku a dej zabalené dozrát do špajzu,tak 1-3 dny.Zralé bude pak měkké a výborné. :) Adel.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, pro kolik je to porcí ty cupcaky? Nestačím se divit nad množstvím moučkového cukru na krém...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čáu, je to tak na tech 10 cupcaku co jsou na fotce. Cukru muzes klidne i ubrat, bylo to silene sladky 😊

      Vymazat
  3. Ahoj v receptu na cupcaky je ocet, ale v surovinach neni, tak tam asi nepatri?

    OdpovědětVymazat
  4. Konecne normalni blog , kde si muzu podle receptu udelat normalni veganske jidlo za normalni cenu.

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za jakýkoliv komentář! :)