Pasta e fagioli

Miluju polévky, pokud bych si měla vybrat jednu věc, kterou musím jíst do konce života byla by to polévka. Inspirace na tuto italskou hustou polévku je z časopisu Gurmet. Fazole se musí namočit den předem, můžeme použít i konzervované, ale nebude to ono. Delší dobu vaření nám vynahradí chuť.


Ingredience:
200 g suchých bílých fazolí
cibule
1 mrkev
5 stroužků česneku
500 ml rajčatové passaty
1 l vývaru
200 g malých (bezvaječných) těstovin
olivový olej
sůl
pepř
bazalka

Postup:
1. Namočené fazole předvaříme 30 minut. Nakrájíme cibulku s  česnekem na jemno a mrkev nastrouháme nahrubo.
2.Cibulku s česnekem a mrkví smažíme 10 minut na 2 lžících oleje. Zalijeme passatou, vývarem a přidáme slité předvařené fazole. Vaříme asi půl hodiny.
3. Zkusíme jestli jsou fazole měkké, pokud ano tak přidáme těstoviny, bazalku. osolíme a vaříme do změknutí těstovin. Při podávání můžeme polít olivovým olejem. 

4 komentáře:

Budu ráda za jakýkoliv komentář! :)