Tofu popcorn 2 porce:
300 g tofu
půl hrnku mouky
3 lžíce lahůdkového droždí
1 lžíce hořčice
1 lžíce oblíbeného koření (grilovací, gyros...)
sůl
pepř
olej na smažení
olej na smažení
1. Tofu natrháme na malé kousky.
2. Smícháme suché ingredience a postupně přidáváme vodu dokud nám nevznikne husté těstíčko, přidáme hořčici.
3. Tofu kousky namáčíme do těstíčka a smažíme dozlatova ve vyšší vrstvě oleje několik minut.
Salát Coleslaw
polovina hlávky bílého zelí
3 mrkve
150 ml sojanézy
šťáva ze dvou citronů
4 lžíce cukru
sůl
pepř
1. Zelí a mrkev nakrouháme.
2. V misce smícháme ostatní přísady a zalijeme připravenou zeleninu.
3. Podáváme vychlazené, nejlépe chutná druhý den.
Dá se použít i sušené pekařské droždí ??
OdpovědětVymazatTo ne, lahudkove drozdi je tam kvuli chuti, to ho radsi vynech ;)
Vymazatahááá.. děkuji:)
VymazatNe, ne, omyl! Autorka používá "lahůdkové" droždí, to nemá s klasickým vůbec nic společného, naopak dobré dochucovaldo! bez éček ;-)
OdpovědětVymazatDěkuji za skvělý recept!! Pochutnal si i můj neveganský partner :)
OdpovědětVymazatLída