Ingredience:
tolik brambor kolik sníme
olivový olej
fazole v omáčce
sekaná rajčata
cibule
česnek
uzená paprika
pepř
sůl
Postup:
1. Očištěné brambory propícháme lehce nožem, potřeme olejem a dáme péct do předehřáté trouby. Po 30 minutách je obrátíme. Pečeme v závislosti na velikosti - 60 až 90 minut.
2. Cibulku osmažíme na oleji, přidáme na jemno nakrájený česnek a ještě chvíli smažíme. Zaprášíme paprikou a po minutě zalijeme rajčaty a fazolemi. Osolíme, opepříme a vaříme pár minut.
3. Upečenou bramboru (poznáme tak, že lze jednoduše napíchnout) nařízneme do kříže a lehce zmáčkneme aby se rozevřela. Naplníme fazolemi a můžeme postrouhat nějakým vegan sýrem pokud máme po ruce.
Tuhle omáčku s fazolema si dělám na těstoviny, tuhle bramborovou verzi určitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazatMáš hrozně super blog i videa, určitě v nich pokračuj!!
Zkoušeli jste místo sýra vařený nebo pečený brambor nastrouhaný do lahůdkového droždí?
OdpovědětVymazatWow, tak toto vypadá skvěle. Kombinace mých dvou oblíbených jídel - brambor a fazolí. To určitě nemůže být špatné. Když jsme u těch fazolí, tak já jim dlouho nemohla přijít na chuť. Ale asi půl roku zpět se ve mě něco zlomilo a od té doby se jich nemůžu nabažit. Postupně zkouším různé druhy a zatím mé nejoblíbenější jsou asi černé.
OdpovědětVymazat