Pečené brambory s fazolemi /Jacket potato *VIDEO RECEPT*

Ódu na brambory jsem pěla u jiného receptu tak si to odpustím. Brambory jsou prostě nej no. Tyhle pečené se podávají s různými náplněmi, ale veganské většinou s fazolem. Bylo by fajn k tomu podávat ještě třeba domácí kešunézu nebo něco podobného. Napište jaká náplň napadá Vás??

Ingredience:
tolik brambor kolik sníme
olivový olej
fazole v omáčce
sekaná rajčata
cibule
česnek
uzená paprika
pepř
sůl

Postup:
1. Očištěné brambory propícháme lehce nožem, potřeme olejem a dáme péct do předehřáté trouby. Po 30 minutách je obrátíme. Pečeme v závislosti na velikosti - 60 až 90 minut.
2. Cibulku osmažíme na oleji, přidáme na jemno nakrájený česnek a ještě chvíli smažíme. Zaprášíme paprikou a po minutě zalijeme rajčaty a fazolemi. Osolíme, opepříme a vaříme pár minut.
3. Upečenou bramboru (poznáme tak, že lze jednoduše napíchnout) nařízneme do kříže a lehce zmáčkneme aby se rozevřela. Naplníme fazolemi a můžeme postrouhat nějakým vegan sýrem pokud máme po ruce.


3 komentáře:

  1. Tuhle omáčku s fazolema si dělám na těstoviny, tuhle bramborovou verzi určitě vyzkouším :)
    Máš hrozně super blog i videa, určitě v nich pokračuj!!

    OdpovědětVymazat
  2. Zkoušeli jste místo sýra vařený nebo pečený brambor nastrouhaný do lahůdkového droždí?

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, tak toto vypadá skvěle. Kombinace mých dvou oblíbených jídel - brambor a fazolí. To určitě nemůže být špatné. Když jsme u těch fazolí, tak já jim dlouho nemohla přijít na chuť. Ale asi půl roku zpět se ve mě něco zlomilo a od té doby se jich nemůžu nabažit. Postupně zkouším různé druhy a zatím mé nejoblíbenější jsou asi černé.

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za jakýkoliv komentář! :)