Pečený květák

Vždycky, když vidím levný květák, tak ho koupím a pak si lámu hlavu co s ním. Nejčastěji skončí v polévce, smažený a nebo zapečený s bešamelem. Ale tentokrát jsem chtěla něco originálního a to tento recept splňuje. Je to trochu upravený recept ze stránek Peta, kde se jmenuje Bufallo "wings". Já měla málo sladké chilli omáčky, ale i tak byl moc dobrý. Taky příprava nebyla nějak extra zdlouhavá, určitě je to příjemná změna- Jo a měla jsem  k tomu naprosto skvělou majonézu Really, kterou určitě doporučuji zkusit.

Ingredience na 3-4 porce:
1 květák
1 hrnek mouky
1 hrnek vody
2 lžíce sušeného česneku
1 hrnek sladké chilli omáčky (nebo jakou máte rádi)
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Postup:
1.Předehřejeme si troubu. Smícháme mouku s vodou a česnekem, osolíme a opepříme. Květák rozebereme na růžičky a namáčíme v těstíčku a dáváme na plech s pečícím papírem. Pečeme 20 minut.
2. Mezitím co se květák peče smícháme omáčku s olejem.
3. Vyndáme květák a pořádně jej potřeme vytvořenou omáčkou. Pečeme ještě 8-10 minut. Podáváme se zeleninou a  nějakým dipem.

6 komentářů:

  1. Právě sem dojedl. Jen místo květáku sem dal brokolici (byla doma) a do těstíčka 2 lžíce lahůdkového droždí a bylo to naprosto vynikající :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za skvělý a jednoduchý recept, právě zpapáno :). Já přidávám svůj tip - neměla jsem chilli omáčku, tak jsem zkusila, co dům dal: nakrájela jsem nadrobno čerstvá rajčátka + zavařené feferonky (mám pokažený mixér) + hořčice + tahini + koření. Výsledek vynikající 8-).Jako přílohu jsem měla vařené brambory. Mňam 8-).

    OdpovědětVymazat
  5. Zkusila jsem a moc dobré. Jenom jsem vyměnila normální mouku za bezlepkovou Schar a místo česneku jsem dala do těstíčka indickou kořeníci směs Garam Masala :-) Omáčku jsem měla sweet&sour chilli a fakt to je výborné :-) Really majonéza je moc dobrá, mám ji taky :-)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za jakýkoliv komentář! :)