Seitanový guláš s bramboráčky *VIDEO RECEPT*


Tento guláš strašně zbožňuji,chuťově je, troufám si říci dost podobný masovému a to mi vyhovuje. Nejlepší příloha jsou podle mě těstoviny, knedlík a nebo jak jsme měli my - mini bramboráčky. Bramboráčky na fotce jsou kupované, ale ve videu jsou už domácí mrkněte dost se povedly! 
Seitan je doma dělaný, ovšem jednodušeji z pšeničného lepku - čímž odpadá vymývaní. Dělám to tak vždy, když chci dobrý guláš, protože používám místo bujónu vývar ze seitanu a ten dodá guláši ten správný říz. Seitan vařím v hodně okořeněném vývaru se spoustou koření (sůl, pepř, bobkový list, česnek, moc maďarské papriky, kmín sójová omáčka...). Taky do vývaru občas přihodím nějakou zbylou zeleninu co se mi válí v lednici. 

Guláš 
1 velká cibule
asi 4 plátky seitanu
vývar ze seitanu
kmín
maďarská paprika
několik stroužků česneku
majoránka
mouka
olej
sůl 
pepř

1. Cibulku nadrobno nakrájenou osmahneme do sklovata na oleji a přidáme na kostičky nakrájený seitan. 
2. Zasypeme větším množstvím papriky a smažíme asi jen minutu, aby nám paprika nezhořkla. Zalijeme vývarem a přisypeme kmín. 
3. Asi 2 lžíce hladké mouky (podle množství vývaru, my měli asi 1,5 l) rozmícháme v troše vody a necháme asi 10 minut povařit.
4. Ke konci přidáme rozmačkané stroužky česneku, majoránku a dokořeníme podle chuti.


Bramboráčky (13ks)
5 větších brambor
několik lžic mouky
palička česneku
majoránka
sůl
olej na smažení

1. Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo.
2. Osolíme, zahustíme, přidáme česnek a majoránku.
3. Smažíme v hlubokém oleji dozlatova.






5 komentářů:

  1. Tak to je pro mě zase něco nového! :) Šikovný recept.. :) Ráda bych tě pozvala k sobě na blog na probíhající giveaway. Budu ráda, když se zúčastníš. :) Corculum♥

    OdpovědětVymazat
  2. S tebou to vaření vypadá tak jednodušše :)
    Já v kuchyni vždycky strávím hodiny a jsem celá špinavá a kuchyň je na tom podobně :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, no věř mi, že to není tak růžové. Každopádně doporučuju si během vaření umývat postupně všechno co používáš, nejhorší je, když po jídle přijdeš do kuchyně a tam vidíš tu horu nádobí :D

      Vymazat
  3. Já ho dělám stejně ale ze sojových kostek :) Seitan jsem ještě neochutnala, ale chystám se zkusit udělat..

    OdpovědětVymazat
  4. Super recept, taky ho doma dělám. Jako mám veganský guláš ráda i s uzeným tofu. Hlavně je to fajn věc, na kterou stačí jedno litinové nádobí a prostě to uděláte v jednom hrnci. No, takhle vařím já asi nejraději, protože to je rychlé, jednoduché ale zároveň chutné a vypadá to jako normální jídlo.

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za jakýkoliv komentář! :)