Nejlepší hamburgery

Recept na tyto burgery není mé dílo, pochází z jednoho super polského blogu Jadłonomia. Dělala jsem je už poněkolikáté a jsou fakt moc dobré (zkoušela jsem i hodně druhů placek, ale tyto fakt vedou). Jsou křupavé, trochu pikantní a prostě luxusní, určitě doporučuji vyzkoušet. Složení zní celkem divně, u nás v ČR se jáhly moc nedělají což je ovšem velká škoda, protože jsou využitelné v mnoha směrech.
Nepoužila všechny přísady, co jsou uvedeny v originálním receptu, chybí mi tam zázvor, koriandr a petrželka, takže pokud to chcete mít úplně origo tak je tam dodejte. Jo a bulky jsou z Lidlu, tam mají vegan po 6 kusech.

Ingredience asi na 10 placek:
2 hrnky strouhané mrkve
1,5 hrnku uvařených jáhlů
0,5 hrnku pražených slunečnicových semen
0,5 hrnku praženého sezamu
1 cibule na jemno
0,5 hrnku strouhanky
3 lžíce oleje
3 lžíce mouky
2 lžíce sójové omáčky
chilli
sůl
pepř

Postup:
1. Smícháme veškeré suroviny dohromady a vytvoříme placky. Dáme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut, obrátíme a pečeme dalších 15 minut.
2. Bulky opečeme v troubě, naspod dáme trochu kečupu, salát, placku, sýr (např. Veganline), rajče a přikryjeme vrchní částí bulky s majonézou.

4 komentáře:

  1. Jsou super. Naprosto dokonale. Diky za recept :). Od Tebe me jeste nezklamaly :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, něco podobného by měli začít prodávat i v McDonaldu, ne ty jejich...ehm dobroty :D Vypadá to skvěle :))

    OdpovědětVymazat
  3. Fakt ďakujem za recept, pre mňa urcite najlepšie burgre👍aj chuť aj štruktúra!👍

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za jakýkoliv komentář! :)