Vánoční večeře č. 2







































Moje Vánoční večeře, tentokrát bez salátu ale řízek je! Polévka, plná luštěnin, které vegani potřebují :) Recepty prověřené léty, pouze převedené na veganskou verzi. Zde je odkaz na recepty z minulého roku. Veselé Vánoce!


Hrstková polévka
hrst hrachu
hrst čočky
hrst fazolí
hrst kysaného zelí
hrst sušených švestek
1 mrkev
1 petržel
200 ml rostlinné smetany
1,5 lžíce hrašky
sůl
pepř
citrónová šťáva

1. Zelí dáme povařit zvlášť. Do 2 litrů vody (nebo zeleninového vývaru) dáme luštěniny a vaříme 20 minut.
2. Poté přidáme nastrouhanou mrkev, petržel, scezené zelí, švestky a hrašku na zahuštění. Vaříme dalších 20 minut.
3. Ochutíme solí, pepřem a citrónovou štávou. Nejlepší je druhý den!

Ministerský robi řízek 
(2 porce)
4 robi oválky
2 plátky staršího toustového chleba
hrst plátků mandlí
2 lžíce hrašky
trocha mouky
sůl 
pepř
olej na smažení

1. Tousty nakrájíme na nudličky a smícháme spolu s mandlemi. Z hrašky a trochy vody vytvoříme těstíčko, které použijeme místo vejce.
2. Robi obalíme v mouce, v těstíčku z hrašky a nakonec v nudličkách s mandlemi.
3. Osmažíme do zlatova ve vyšším oleji. Dáme na papírovou utěrku odsát tuk a podáváme s kaší nebo se salátem.

Bramborová kaše se špenátem
několik brambor
granule listového mraženého špenátu
česnek
rostlinná smetana/mléko
sůl

1. Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě a rozšťoucháme se smetanou.
2. Přidáme rozmrazený špenát s česnekem, zamícháme a podáváme.

3 komentáře:

  1. Oba recepty vypadají úžasně, začínám silně přemýšlet, že na Štědrý den vyměním celer za robi plátky :). Jen mám otázku - ty luštěniny není třeba předem namáčet?

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam :D tohle vyzkouším i když už nejsou Vánoce.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky moc za inspo! Minulej rok jsem zkoušela rybí prsty kapitána tofu a byly TOP :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za jakýkoliv komentář! :)